Profielwerkstuknatuurkunde.nl
Profielwerkstuk onderwerpen, ideeën, opdrachten & voorbeelden.
Alles onder één dak.
Profielwerkstuk natuurkunde onderwerpen, ideeën en meer!
headerImg2

Terug

PWS Thema: Natuur & Mens. Ontdek één van de Natuurkunde onderwerpen voor je profielwerkstuk!

Ben je op zoek naar natuurkunde informatie voor het schrijven van je PWS? Zoek je bijvoorbeeld informatie en tips over natuur & mens, moderne fysica of licht & kleur? Op profielwerkstuknatuurkunde.nl vind je er alles over. Er is allerlei informatie voor je, van concrete projecten tot leuke onderwerpen. Ook vind je voorbeelden voor het schrijven van een PWS of kun je gebruik maken van het handige stappenplan.  

Onderwerpen

Natuur en mens is een thema waar je veel kanten mee op kunt voor je PWS.

Onweer
Onweer is een natuurlijk verschijnsel en het is iets dat angst oproept bij vele mensen. Ben jij benieuwd hoe onweer ontstaat? Bekijk dan de links hieronder. 

Dit zijn een aantal praktische links: 

Mens
Je kan ook een PWS schrijven over de evolutie van de mens, waarbij je gaat onderzoeken hoe de menssoort is ontstaan. Of je gaat kijken naar het verschil tussen mannen en vrouwen in de natuur. Maar ook kan je onderzoek verrichten naar de invloed van mensen op de verspreiding van zaden. Genoeg mogelijkheden!

Op deze sites vind je veel informatie:

Algemene tips

Wat is een praktische opdracht?
Het is een opdracht in de vorm van een werkstuk. Voor deze opdracht ga je onderzoek doen naar een onderwerp passen bij jou gekozen profiel. Iedere laatste jaars HAVO of VWO scholier moet een dergelijke opdracht uitvoeren.   
Het PWS is een onderdeel van je examen. Daarbij bereidt het je voor op je vervolgstudie.  

Het PWS hoef je niet alleen te maken, dat mag natuurlijk wel. Wel belangrijk is, dat het aansluit bij je gekozen profiel. De bekende profielen zoals Natuur en Techniek, Natuur en Gezondheid, Cultuur en Maatschappij of Economie en Maatschappij.

Maar hoe schrijf je dan een profielwerkstuk? 

Bekijk het volledige stappenplan, zo weet je precies wat je moet doen voor het schrijven van je PWS.

Wat kan ik fout doen bij het schrijven van het PWS? 
Onderstaand zie je een lijstje met meest voorkomende fouten:

  • Je onderzoeksvraag is te breed of te smal. Als je onderzoeksvraag te breed is dan bestaat de kans dat je de vraag niet kan beantwoorden vanwege het tijdsbestek. Is je onderzoeksvraag te smal dan heeft het te weinig diepgang voor een profielwerkstuk.
  • Je hebt tekst letterlijk overgenomen uit andere documenten. Probeer zelf te formuleren en als je letterlijk citeert dan moet je de bron vermelden.
  • Je hebt geen backup gemaakt van je profielwerkstuk. Maak altijd een backup om te voorkomen dat je straks geen profielwerkstuk kunt inleveren.
  • Je vraagt onvoldoende feedback. Betrek je docent erbij. Hij of zij moet straks je profielwerkstuk beoordelen.