Profielwerkstuknatuurkunde.nl
Profielwerkstuk onderwerpen, ideen, opdrachten & voorbeelden.
Alles onder n dak.
Profielwerkstuk natuurkunde onderwerpen, ideen en meer!
headerImg2

Terug

PWS Thema: Licht & Kleur. Ontdek n van de Natuurkunde onderwerpen voor je profielwerkstuk!

Ben jij havist of vwoer en zoek je hulp bij het maken van je profielwerkstuk (PWS)? Of wil je meer informatie over licht en kleur? Dan ben je hier aan het juiste adres. Op deze website kun je leuke, maar ook uiteenlopende en interessante onderwerpen vinden. Maar ook handige links die relevant zijn voor het onderwerp. Bovendien geven we je ook algemene tips voor het schrijven van je PWS.

Onderwerpen

Kleur ontstaat uit licht. We zien kleuren met onze ogen. Ons netvlies bevat een aantal lichtgevoelige cellen die op bepaalde golflengtes van licht reageren. Mensen die kleurenblind zijn missen die bepaalde stoffen. Maar wat is licht? En hoe zien we licht? En wat heeft straling te maken met licht? Wil jij hier meer over weten? Lees dan even verder.

Hieronder vind je handige links:

Maar ook kan je denken aan de onderwerpen golflengtes, absorptie, reflectie, lenzen of camouflage.

Dit zijn een aantal goede links:

Algemene tips

Wat is een profielwerkstuk?
Een profielwerkstuk (PWS) is een praktische opdracht die je als havist of vwoer in de laatste klas uit de bovenbouw moet uitvoeren. Deze opdracht is een onderdeel van je schoolexamen en bereidt je voor op de overstap naar een vervolgstudie.

Je mag met meerdere personen een PWS maken. Je maakt samen of alleen een uitgebreid werkstuk over een onderwerp die aansluit bij je gekozen profiel.

  • Natuur en Techniek
  • Natuur en Gezondheid
  • Cultuur en Maatschappij
  • Economie en Maatschappij

Wil je weten hoe je een profielwerkstuk moet schrijven?

Lees dan het stappenplan.

Veel gemaakte fouten
De meest voorkomende fouten bij het maken van een profielwerkstuk zijn:

  • Je onderzoeksvraag is te breed of te smal. Als je onderzoeksvraag te breed is dan bestaat de kans dat je de vraag niet kan beantwoorden vanwege het tijdsbestek. Is je onderzoeksvraag te smal dan heeft het te weinig diepgang voor een profielwerkstuk.
  • Je hebt tekst letterlijk overgenomen uit andere documenten. Probeer zelf te formuleren en als je letterlijk citeert dan moet je de bron vermelden.
  • Je hebt geen backup gemaakt van je profielwerkstuk. Maak altijd een backup om te voorkomen dat je straks geen profielwerkstuk kunt inleveren.
  • Je vraagt onvoldoende feedback. Betrek je docent erbij. Hij of zij moet straks je profielwerkstuk beoordelen.