Profielwerkstuknatuurkunde.nl
Profielwerkstuk onderwerpen, ideeën, opdrachten & voorbeelden.
Alles onder één dak.
Profielwerkstuk natuurkunde onderwerpen, ideeën en meer!
headerImg2

Terug

PWS Thema: Energiebron & Grondstof. Ontdek één van de Natuurkunde onderwerpen voor je profielwerkstuk!

Het schrijven van een profielwerkstuk is geen gemakkelijke opgave. Leuke onderwerpen, projecten en voorbeelden van zo'n profielwerkstuk kun je hier vinden! Bijvoorbeeld energiebron & grondstoffen, golven & straling en mechanica. Daarnaast zijn er ook veel links naar interessante sites en voorbeelden van profielwerkstukken van andere havisten en VWO'ers. Ga snel aan de slag!

Onderwerpen

Op dit moment is er wereldwijde vraag naar energiebronnen zoals water en olie. Maar ook steenkool, ijzererts en koper. Deze natuurlijke energiebronnen zijn schaars. Wil jij meer weten over deze waardevolle energiebronnen? Wil jij bijvoorbeeld weten welke energie en grondstoffen er in water zitten? Lees dan even verder.

Een aantal interessante links:

Duurzame energie
Of schrijf je profielwerkstuk over duurzame energie. Energie dat opgewekt is door water, zon en wind.

Hieronder vind je handige links:

Algemene tips

Wat is nou precies een profielwerkstuk?
Scholieren in de laatste klas van HAVO of VWO schrijven een PWS. Een profielwerkstuk is een praktische opdracht. Het maakt onderdeel uit van je eindexamen. Ook bereidt het je voor op je vervolgstudie.

Een PWS kun je alleen of met meerdere personen schrijven. Belangrijk is dat het aansluit bij je gekozen profiel:

  • Natuur en Techniek
  • Natuur en Gezondheid
  • Cultuur en Maatschappij
  • Economie en Maatschappij

Wil je weten wat voor stappen je moet nemen voor het schrijven van je PWS? 

Bekijk dan het gemakkelijke het stappenplan.

Fouten
Ieder jaar worden er vele profielwerkstukken geschreven, regelmatig worden er fouten gemaakt. Hieronder zie je een rijtje met veel gemaakte fouten:

  • Je hebt tekst letterlijk overgenomen uit andere documenten. Probeer zelf te formuleren en als je letterlijk citeert dan moet je de bron vermelden.
  • Je onderzoeksvraag is te breed of te smal. Als je onderzoeksvraag te breed is dan bestaat de kans dat je de vraag niet kan beantwoorden vanwege het tijdsbestek. Is je onderzoeksvraag te smal dan heeft het te weinig diepgang voor een profielwerkstuk.
  • Je vraagt onvoldoende feedback. Betrek je docent erbij. Hij of zij moet straks je profielwerkstuk beoordelen.
  • Je hebt geen backup gemaakt van je profielwerkstuk. Maak altijd een backup om te voorkomen dat je straks geen profielwerkstuk kunt inleveren.